Quito en Baños - Reisverslag uit Baños, Ecuador van marieke schreuder - WaarBenJij.nu Quito en Baños - Reisverslag uit Baños, Ecuador van marieke schreuder - WaarBenJij.nu

Quito en Baños

Door: marieke

Blijf op de hoogte en volg marieke

26 Juni 2012 | Ecuador, Baños

Lieve allemaal,

Nu ik een paar dagen weg ben leek het me tijd om jullie even te melden dat ik goed bemn aangekomen. Vrijdagochtend zijn we om 3 uur vertrokken vanuit Abcoude waar Justine en ik bij de moeder van Justine hebben geslapen. Zij heeft ons weggebracht naar Brussel waar onze vlucht om 8 uur ´s ochtends naar Madrid vertrok. In Madrid moesten we 1,5 uur wachten op de aansluitende vlucht. Toen we aankwamen bleek het dan we helemaal naar de andere kant van het vliegveld moesten dus moesten nog flink doorlopen. Daar aangekomen waren ze nog niet eens begonnen met boarden dus konden nog rustig wachten. Een paar mannen die ons in visier hadden gekregen kwamen een voor een naast ons zitten terwijl de ander dan een foto maakte, denkend dat wij dat niet door zouden hebben. Het gestaar begin dus al op de vlucht.
De vlucht verliep verder voorspoedig maar het was wel een erg lange en chaotische vlucht. Mensen liepen de hele tijd heen en weer en door gebrek aan aardige stewardessen kregen we ook niet echt veel te drinken. We moesten dat steeds zelf gaan halen. Naast ons zat een vader met een klein jongetje van 1,5 die echt heel schattig was. Hij ging ons de hele tijd hand kusjes sturen.
Eenmaal aangekomen in Quito hebben we een taxi naar het hostel genomen. Hierbij kregen we al een goede indruk van de stad. Het is heel anders dan de Andere steden waar ik ben geweest in latijns amerika. Hier is de armoede veel meer aanwezig en vooral meer zichtbaar, iets waar ik wel even aan moet wennen. De Stad is slecht onderhouden en maakt daardoor een hele vervallen en vieze indruk. Daarnaast staat het zwart van de uitlaatgassen. Het hostel wat we gereserveerd hadden lag midden in het nieuwe centrum van de stad wat niet betekend dat het er nieuw en mooi uitziet. Toen we een hapje gingen eten kregen we bij de rekening meteen het nummer van de ober met het bericht dat hij met ons uit wilde. Na meer dan 24 uur wakker te zijn geweest zijn we vroeg gaan slapen om zo snel mogelijk van de jetlag af te zijn.

Zaterdag hebben we de Stad verkent. We zijn naar het oude centrum gegaan omdat dit volgens de lonely planet een heel mooi bewaard colonial centrum zou zijn. Dit viel Echter ook een beetje tegen. Er stonden een para mooie kerken en mooie huisje maar daar hielt het ook wel mee op. Toen we op HET stadsplein aankwamen bleek dit ook echt heet klein te zijn. Het is voor mijn gevoel geen hoofdstad, dit komt denk ik doordat het een zeer lange Stad is waardoor het niet echt een centrum heeft. Op het plein was het heel erg druk en stonden allemaal militairen. Toen we verder liepen zagen we bij een monument een krans van de indonisische overheid liggen. We zijn toen blijven wachten en het bleek dat de president van Indonesie op bezoek was bij de ecuadoriaanse president voor onderhandelingen en samenwerking. Na een uur te hebben gewacht kwamen beide presidenten op het bordes en zwaaide naar de menigte op het plein waar wij dus ook stonden. Het was erg leuk om mee te maken en heel toevallig dat we op het plein aanwezig waren. Er werden ook vlaggetjes uitgedeeld aan de mensen en iedereen vloog erop af en trokken letterlijk alle vlaggetjes uit de handen.

Zondag zijn we naar La mitad del mundo geweest, ofwel naar de evenaar. 22 kilometer buiten Quito loopt de evenaar en we konden natuurlijk niet in Ecuados zijn geweest zonder naar de evenaar te gaan. Het was een leuke onderneming want we hebben de lokale bus genomen die heel erg vol bleek te zitten. Als sardientjes in een blikje moesten we een heel stuk de Stad door om vervolgens op een bus richting la mitad del mundo te stappen. We werden weer flink aangekeken en gestaard. Daar aangekomen bleek er live muziek te zijn omdat ze dat altijd hebben op zondagen. We hebben daar rondgelopen en zijn het monument opgeweest dat er gemaakt is. Daarnaast hebben we nog een paar jongens blij gemaakt door met ze op de foto te gaan. We zijn echt een soort van atractie hier, het is erger dan in de Andere Landen waar ik ben geweest. De mannen komen hier ook heel dicht bij je staan als ze met je praten en dat vind ik minder prettig. Op de terugweg zouden we afegzet worden in het centrum maat de bus had te weinig passagiers dus we moesten er ineens eerder uit en maar een stuk gaan lopen. Gelukkig was het niet zo heel erg ver. Aangezien we wel de stad en haar vieze uitlaatgassen zat zijn hadden we besloten om op maandag verder te gaan naar een volgend dorpje namelijk Baños. De weg van Quito naar Baños was heel erg mooi. We reden met de bus door allerlei valleien en door de Bergen. De Bergen zijn hier echt prachtig groen en helemaal bebost. Het stadje baños staat bekend om haar natuurlijke warmwater bronnen die Worden verwarmt door de vulkaan. Meteen toen we de bus uitstapte voelde we ons helemaal op ons gemak. Hier is het veel rustiger, de mensen vriendelijker en minder verbaal agressief. We hebben heel gezellig klein hosteltje gevonden dat wordt gerund door een familie. De opa is echt heel schattig. ´s avonds hebben we gekookt en een biertje gedronken. Het is echt een verademing om weg te zijn uit de grote Stad waar Justine en ik ons allebei niet echt op ons gemak voelde. We hebben allebei toch al aardig wat van Zuid amerika gezien maar hebben ons nog nooit zo ongemakkelijk gevoeld. Toen we in het hostel aan het meisje van de receptie vroegen waar zij dacht dat het aan lag, vertelde ze dat het land momenteel niet heel veilig is maar ze vertelde niet waarom. Van de onveiligheid voelen we hier niets in Baños. We hebben al allerlei leuke plekjes en restaurantjes ontdekt met lekkere koffie.

Vandaag zijn we zijn we naar de hot Springs geweest. Dit was natuurlijk een uitdaging aangezien we al flink in de gaten Worden gehouden met kleren aan, in bikini was het nog erger. We dachten o peen dinsdagochtend zal het vast niet zo druk zijn, bleken er hele klassen met kinderen te zijn. De hot Springs waren verder wel heerlijk ontspannend en midden in de natuur. Overal om ons heen zijn alleen maar Greene Bergen. Het is hier nu ook regen seizoen dus er komt af en toe en flinke bui langs maar verder is het redelijk weer. Naast de hot Springs was ook een waterval waarvan water werd afgetapt om mee onder af te koelen. Dus was echt heerlijk water en helemaal niet zo heel erg koud. Vanmiddag hebben we een wandelingtje gemaak in de omgeving en de bezienswaardigheden van het dorp bekeken. Morgen Willen we nog een mooie wandeling door de Bergen gaan maken en dan gaan we donderdag naar een dorp in de jungle. Hier gaan we een jungeltrekking maken van 3 a 4 dagen.

We hadden met ons zelf afgesproken dat we het rustig aan gingen doen maar tot nu toe hebben we al heel veel gedaan en veel gereisd. Ondanks de vele activiteiten die we al hebben ondernomen doen we vooral waar ze zin in hebben en gelukkig hebben we daar allebei dezelfde gedachten over.

Zoals jullie kunnen lezen gaat het hier heel erg goed, hebben we al veel gezien en gedaan en we genieten er heel erg van. Mochten jullie nog meer Willen lezen dan kunnen jullie op justineopreis.waarbenjij.nu de versie van Justine lezen. Dit was het voor nu.

Liefs Marieke

P.S. Mijn nederlandse nummer doet het hier niet dus ben alleen via mail te bereiken.

• 27 Juni 2012 - 00:32

Anoek:

Supervet hee, zie je ineens de president! Ik zag eerst de blog van justine, dus had bij haar al gereageerd, maar doe het hier gewoon lekker nog een keer. Geniet er lekker van meid jullie hebben het verdiend. Dikke kus :)

• 27 Juni 2012 - 11:02

Mienke:

Hoi, dat klinkt weer allemaal heel interessant, al is die extra aandacht niet altijd leuk natuurlijk ;( Veel plezier en pas maar goed op elkaar. Dikke kus

• 27 Juni 2012 - 18:41

Biek:

Zo leuk om te lezen! Jos en ik zijn er ook geweest in 1998, oops, al weer 14 jaar geleden. Maar ik krijg weer helemaal de plaatjes in mijn hoofd! Vergeet de lekkere mate-thee niet in Banos!

• 27 Juni 2012 - 21:11

Mandy:

Leuk om jullie verhaal zo te lezen! :) Al heleboel leuke dingen maken jullie mee. Ben benieuwd als ik over paar weekjes jullie kant op kom. Have fun!!

• 30 Juni 2012 - 08:08

Sofieke:

Super gaaf Mariek!
    xx

• 30 Juni 2012 - 15:27

Bas De Wit:

Hey Marieke.
    Heel veel plezier in zuid Amerika.
    We spreken snel weer af als je terug bent.
    Tot snel.kus