nelson - Reisverslag uit Nelson, Nieuw Zeeland van marieke schreuder - WaarBenJij.nu nelson - Reisverslag uit Nelson, Nieuw Zeeland van marieke schreuder - WaarBenJij.nu

nelson

Door: marieke

Blijf op de hoogte en volg marieke

05 Januari 2007 | Nieuw Zeeland, Nelson

lieve allemaal

weer even een update van mijn activiteiten aan de andere kant van de aardbool. zoals jullie allemaal weten ben ik gister aan mijn rondreis begonnen... gister ochtend om half 8 ben ik vertrokken naar kaikoura. mijn laatste avond in christchurch heb ik samen met arjan en dennis gegeten en daarna zitten kletsen en films gekeken in de tvlounch van het hostel. zij gingen daarna nog uit maar aangezien ik erg moewas en om half 8 weer gepakt en bezakt moest klaarstaan leek het me niet zo verstandig...
dus ben in lekker mijn bed in gedoken.
's ochtends om half 8 naar kaikoura vertrokken waar we tegen een uur of 12 aankamen. in de bus kon je opgeven of je met dolfijnen wilde zwemmen of met zeehonden en walvissen kijken. aangezien ik altijd al een keer met dolfijnen wil zwemmen schreef ik me daarvoor in. helaas helaas werd er weer roet in het eten gegooit... er zwom een orka in de zee die de dolfijnen naar open zee joeg zodat we niet konden zwemmen. ik heb mijn plannen omgeooit en ben toen met de zeehonden gaan zwemmen wat een hele rare ervaring was. na wat voorbereiding gingen we het water in.. hopen dat de zeehonden zouden volgen. met de snorkel zwommen we naar ze toen en kon je heel dichtbij komen als je maar rustig was. ik kon ze bijna aanraken.
na het zwemmen gingen we terug naar het hostel om eten klaar te maken en gingen ik met ilse(nederlands) en jo (engels) wat eten.
na het eten met iedereen uit het hostel naar een bar gegaan om even te poolen en wat te drinken was erg gezellig.. mijn engels gaat steeds een beetje vooruit.
omdat er erg weinig te doen was in kaikoura had ik besloten om er maar 1 nacht te blijven en vandaag door te gaan naar nelson. de rit naar nelson was een hele ervaring... het was de eerste dag van de cheuffeur dus hij was een beetje bang... toen ontdekte we dat de laadklepvan de bagage op was gegaan ( gelukkig redelijk optijd)en moesten we terug rennen omdat er 3 taasen uit waren gevallen... dit gebeirde echter nog een keer en ik dacht dat mijntas weg was maar wat bleek ze hadden de tassen verschoven omdat we onderweg een stop hadden gemaakt waar je kan zwemmen.
maar goed even over nelson: hier ligt het abel tasman national park wat heel mooi schijnt te zijn dus dat ga ik bekijken. ik ga morgen een kayking toch maken van een dag door abel tasman park en maandag...(mieke niet bang zijn:)) ga ik sky diven(paraschut springen... daarna moet ik maar weer even rustig aan doen met geld anders ben ik volgende week alweer thuis.;) 9 januari ga ik dus weer verder naar de volgende plaats maar weet niet precies welke dat is.
ik ga morgen of overmogen een nz sinkopen dus kan ik goed smsen want dat gaat nu soms lastig.
ik moet nu weer stoppen want mij tijd zit erop. iedereen bedankt voor de lieve berichtjes en mailtjes is heel leuk om te lezen als je zover weg bent.

dikke kus marieke

P.S. de meeste computers hebben hier geen usb tot hun beschikking dus is nog niet gelukt mer de foto's sorry

• 05 Januari 2007 - 11:32

Mirjam:

Zo te lezen vermaak je je wel :)
    Harstikke leuk! Geniet er van en hou ons op de hoogte!
    liefs,
    Mirjam

• 05 Januari 2007 - 11:51

Claudia:

meid,ik ben jaloers op je!wel jammer dat die orka de dolfijnen weg heeft gedreven maar er komt vast nog wel een kans voor je..je gaat vast nog veeel en veeeeeeeeeeel meer zien en beleven!klinkt iig heel gaaf!geniet je ook een beetje voor mij?;)
    dikke kus

• 05 Januari 2007 - 11:53

Eva:

dag kleine duikelaar, wat een leuk (en lang,je kan het dus WEL :p) verhaal! Ik ben ietsjes minder jalours omdat jou dolfijnenavontuur ook niet is geworden wat het had moeten zijn :D Rik vertelde net dat hij nelson fantastisch vond... geniet dus! Heel veel liefs en een snotterigezeehondensnorharenknuffel van je vriendinnetje

• 05 Januari 2007 - 12:01

Maarten:

Hé Mariekie,

Erg leuk om te lezen dit. In principe begrijp ik nu ook wel waarom ik weg wil.. :)

Doe rustig aan verder, en dat skydiven lijkt me ook geweldig! Paragliden is ook mooi..

Liefs, Maarten

• 05 Januari 2007 - 12:33

Martijn:

Nou, jij laat er geen gras over groeien zeg... net een week weg en je gaat al skydiven, zwemmen met rare beesten en kayaken... toe maar! Klinkt goed! veel plezier!!!

x

• 05 Januari 2007 - 12:52

Anoek:

Zozo mariek, je pakt het daar gelijk goed aan! Fijn om te horen!! Jammer dat je niet met dolfijnen kon zwemmen, maar met zeehonden zwemmen lijkt me ook heel leuk! En je gaat gewoon sky-dyven.. pff ik denk niet dat ik het lef ervoor zou hebben, maar ik vind het echt heel stoer van je ;)

Kusje!

• 05 Januari 2007 - 15:51

Thijs:

He scheeje,

Misschien is het een idee om de activiteiten te combineren, dan gaat het nog sneller! Dan kun je in een Kayak skydiven en vanuit de lucht dolfijnen kijken. Idee?

Het klinkt allemaal fantastisch. Ik kan het me nog moeilijk voorstellen dat de Marieke die vorige week nog met traantjes in haar ogen door de douane liep, nu al deze mooie avonturen beleefd.
    Geniet

• 05 Januari 2007 - 16:28

Mienke:

Zo, dat gaat inderdaad snel zeg, jouw activiteiten. Je beleeft al een heleboel. Je gaat een half jaar hoor, houd je nog iets over voor al die andere maanden. Leuk hoor jouw verhalen, geniet ze. Dikke kus :)

• 08 Januari 2007 - 17:57

HJ En Sas:

Ha die Mariek,

Wauw, zo te horen vermaak jij je wel. Lekker avontuurlijk. Je zult nu wel blij zijn dat je een half jaar keihard hebt gewerkt. Geniet ervan

Dikke Kus

• 08 Januari 2007 - 19:34

Ellen:

superleuk om je verhalen te lezen.je hebt al flink wat gedaan en gezien.jammer van de dolfijnen maar dat komt vast nog wel een keer.Leuk dat je al zoveel mensen ontmoet hebt.Vanuit het natte Zutphen heel veel groetjes en geniet ervan.

• 09 Januari 2007 - 07:13

Dorien :

fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt Lynn en Liz zijn weer naar school ray aan het werk en ik nog een heerlijk weekje vrij
    dikke kus liefs van ons alle