laatste zuider eiland avonturen - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van marieke schreuder - WaarBenJij.nu laatste zuider eiland avonturen - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van marieke schreuder - WaarBenJij.nu

laatste zuider eiland avonturen

Door: marieke

Blijf op de hoogte en volg marieke

20 Februari 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington

lieve allemaal,
sorry dat jullie zolang op een berichtje hebben moeten wachten maar de tijd gaat hier zo snel dat ik gewoon niet daar had dat mijn laatste berichtje uit queenstown kwam waar ik dus allang weer weg ben.
7 feb. heb ik queenstown gelaten voor wat het is en ben ik weer richting christchurch gegaan. hier ben ik 6 dagen gebleven en ben ik deze keer wel wat dingen gaan ondernemen zoals de bergen op met schitternde uitzichten op kleine baytjes.
toen ik in christchurch was was er een festival bezig, bloemen festival dus er was elke dag wel wat leuks te doen. zoals live muziek en marktjes. ook liep ik hoe kan het ook anders joris weer geheel onverwachts tegen het lijf en peter een jongen uit australie die ik in nelson had ontmoet. met joris ben ik nog naar het de botanische tuinen geweest en ben naar het museum gegaan met een israelische jongen.
in christchurch kreeg ik nog een mailtje van bart ( nederlandse jongen die ik in nelson had ontmoet) of ik nog in queenstown was omdat hij er was en wel een borrel kon gebruiken. ik was er toen net een dag weg en hij ging via de westkust terug. hij zei toen voor de grap kom gewoon nog weer even naar nelson. ik was er niet zo zeker van maar toen ik de laatste avond in christchurch 2 nederlandse jongens ontmoette die me een lift aanboden was de keuze snel gemaakt aangezien ik neslon erg leuk vond.

na 6 dagen had ik christchurch wel weer gezien en was het tijd om weer naar kaikoura te gaan voor poging 2 dolfijnen zwemmen.
ik had me ingeschreven om 's ochtends om 5.30 uur met ze te gaan zwemmen. dan denk je 's ochtends ook wel waarom heb ik dat in helemsnaam gedaan vooral als het die avond ervoor erg gezellig was.
's ochtends vroeg onder een schitterende sterren hemel die je niet zo ziet in nederland naar de verzamelplaats gelopen. daar werden we in een wetsuide gehesen en kregen we een voorlichtings filmpje te zien hoe we de dolfijnen konden entertainen en hoe we hun aandacht konden trekken omdat de dieren gewoon wild zijn.
met een boot en 13 andere zwemmers zijn we toen het water op gegaan en na 20 minuten varen zag je ze overal. ik denk dat er wel zo'n 50 rond de boot zwommen. we moetsen ons toen langzaam in het water laten glijden en rare hoge geluiden maken wat dat vinden ze leuk en maar in het water turen... en dan ineens komen ze van alle kanten aanzwemmen en schrik je je dood. nog geen 30 cm bij me vandaag komt er dan eentje voorbij met een hele hoge snelheid. als je dan oogcontact bleef houden en rondjes ging zwemmen gingen ze met je mee zwemmen. op een gegeven moment maakte ik een hoog geluid wat ze kennelijk erg leuk vonden want had ik er ineens 5 om me heen zwemmen... 2 onder me en 3 naast me. het is wel een hele vreemde ervaring.
toen moesten we terug komen naar d boot en gingen we weer stukje varen en mochten we weer het water in. diti ging zo een tijdje door. ook als je ging duiken doken de dolfijnen met je meer dus echt een ervaring om nooit meer te vergeten. daarna zijn we nog een stuk chter ze aangevaren om foto's te kunnen maken. ze maakte allemaal hele hoge mooie sprongen maar die zijn natuurlijk moeilijk vast te leggen toch heb ik er een paar op de foto kunnen zetten.
om 11 uur met de tijs en sander richting neslon vertrokken waar we erg veel moeite hadden om een slaap plaats te vinden aangezien het er erg druk is de laatste tijd. toch een leuke plekje gevonden en 's avonds met bart afgesproken om bij te kletsen. was heel erg gezellig. de volgende 2 dagen naar het strand geweest omdat het lekker weer was en toen besloten we met een groepje van 10 naar farewell spit te gaan een grote zandarm de zee in. zaterdag zijn bart isabel en ik met de auto naar onekaka beach gereden waar we zouden camperen met zijn alle.. jaja jongens heb het toch gedaan in de middel of nowhere gecampeert aan het strand. het strand viel onz eigenlijk een beetje tegen maar de sterrenhemel 's avonds en het kampvuurtje maakte het helemaal goed. je kan zelf de melkweg hier zien als het maar een beetje helder is. 2 van de 10 gingen 's avonds weer naar huis en met zijn achten in 4 tentjes geslapen. aangezien ik helemaal geen campeerspullen bij me heb hebben we wat moeten inproviseren maar kwam het toch allemaal goed.
's ochtens verder naar het noorden gereden waar we naar een heel mooi strand zijn geweest. grote zandduinen waar je vanaf kon springen en hoge golven. er waren ook een aantal grotten die vol lagen met zeehonden.
bart en ik wilde over de rotsen klimmen om soto's te maken maar zagen toen 4 kleintjes in de zee zwemmen we hebben daar een hele tijd gestaan want er kwamen er steeds meer en waren heel nieuwsgierig en speels dus ze kwamen heel dichtbij. daarna weer terug gereden naar nelson en 's avonds nog even wat gedronken met bart tijs en sander aangezien het mijn laatste avodn daar was. maandag ben ik met de bus en de boot richting norder eiland gegaan. dat was eigenlijk best wel raar omdat ik daar iedereen achterlaat die ik de laatste 7,5 weken heb ontmoet. nu begint er weer een heel nieuw deel van mijn reis. de boottocht was erg mooi heb nog een paar mooie laatste zuider eiland foto's gemaakt. en ook weer veel dolfijnen gezien die met de boot mee gingen zwemmen echt gaaf dat zie je in nederland niet.
ik ben nu in wellington en blijf hier tot donderdag of vrijdag en dan ga ik verder naar boven. maar die verhalen horen jullie nog.
nou lieve mensen mijn tijd zit erop dus ga snel het berichtje plaatsten voordat ik weer alles kwijt ben.

ik probeer weer snel wat van me te laten horen. en ook foto's van dolfijnen enzo volgen snel.

hele dikke kuss

• 20 Februari 2007 - 09:22

Gerri-Anne:

Ha die Mariek,
    Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Zwemmen met dolfijnen, een geweldige ervaring! De kinderen zien overal Marieke lopen en fietsen. De invaljuf van Reinout leek precies op Marieke. En van de week naar de kapper, moest Marieke mee van Roos. Ik heb even overwogen je te bellen! Zelfs de kapper vroeg waar je was. Geniet ervan en dikke kus van ons allemaal!

• 20 Februari 2007 - 13:09

Dorien :

he marieke
    gezellig om even weer wat van je te lezen,en te horen hoe goed het met je gaat.Dekinderen hebbben vakantie en vinden het nu toch wel tijd worden dat je weer richting Zutphen komt maar ja nog even wachten ze missen je wel en wij ook dikke kus en tot de volgende keer
    van ons

• 20 Februari 2007 - 20:44

Bas:

Hai Marieke.
    heel veel plezier daar aan de andere kant van de wereld nog.hoop de foto`s van de dolfijnen snel te zien.
    hoop dat je weer eens de kans krijgt dat je weer op msn kan en dat ik je dan weer ff spreek.liefs en Kus bas

• 20 Februari 2007 - 22:54

Gerben:

Hé Marieke!

Is het dus toch nog gelukt om met dolfijnen te zwemmen! goed bezig!! Veel plezier op het noordereiland.... als je tips hebt qua wat ik zeker moet gaan bezoeken dan hoor ik het graag!!.. ;)

groetjes Gerben

• 20 Februari 2007 - 23:21

Mieke:

Liefje,
    Heerlijk weer zo'n lekker lang verhaal en wat een enorme ervaring dat zwemmen met de dolfijnen.
    Dus nu ga je je avontuur op het noorder eiland voortzetten. Ben benieuwd hoe je nieuwe omgeving ervaart.
    Liefs en dikke kus, geniet, maar .... doe voorzichtig Mieke

• 21 Februari 2007 - 08:42

Bart:

Klinkt goed je verhaal Mariek! Misschien steel ik wel wat... :-)
    Veel plezier en tot mails, sms enz!

Kus Bart

• 21 Februari 2007 - 12:39

Joop:

Marieke, Wat een ervaringen zeg. geniet er maar van. Zaterdag gaan we op memorial tour Jan met je broers en zus in Amsterdam. Zul je wel wat van horen en zien.Groet Joop

• 21 Februari 2007 - 19:15

Liz:

Heeeeeeee Marieke hoe gaat het met jou?
    met mij gaat het goed.Is het mooi in dat ene land?En ik weet nog steets niet waar je slaapt.In een hotel of bij een vrindin of noem maar op.Even een laatste vraagje hoe lang blijf je nog weg.Lynn en ik wouden dat zooooo graag weten dus wil je dat op je berichtje zeten.nou ik moet nu stopen want me berichtje word te lang .nou 30 kussjes van liz en lynn ook doeiiiiiiii

• 21 Februari 2007 - 19:27

Lynn:

Hallo marieke hoe gaat het met jou.Met mij gaat het goed.Oja sorry dat ik nog niet gemailt hebt.Maar nu is het wel avond is mag ik toch nog even mailen.maar ik moet afronden omdat ik nog naar bed moet.
    nou heel veel kussjes van lynn doeggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

• 22 Februari 2007 - 10:51

Gerri-Anne:

Hai,hai,
    De tennisleraar van Liselotte vroeg waar d'r zus was. "mijn zus is op vakantie, heel lang, veel te lang" had ze geantwoord. Ze missen je!
    Liefs en kussen
    Martijn, Liselotte, Reinout en Roos-Anne

• 22 Februari 2007 - 18:54

Sofieke:

klinkt leuk mariek... k ben jaloers ik had tentamens ;) haha
    kus!

• 23 Februari 2007 - 10:17

Sander En Tijs:

Hey Marieke,

Was leuk in het zuiderland, veel plezier verder in Noorden en tot 30 juni, dan zien we je aan de zeeuwsche kust!

• 24 Februari 2007 - 17:08

Marco:

hoi mariekje, heb lang niks van me kunnen laten horen, komt omdat het internet er af lag. Ik zie dat je het goed naar je zin hebt daar. Heeeeeel veel plezier en wees voorzichtig. kusjes marco

• 26 Februari 2007 - 18:50

Lucienne:

wAT EEN MOOI LAND EN WAT EEN BELEVENIS ZWEMMEN MET DOLFIJNEN HEEL VEEL LIEFS VAN ONS ALLEMAAL