chaos chaos chaos
Door: marieke
Blijf op de hoogte en volg marieke
03 April 2007 | China, Peking
daar ben ik dan weer. ik wilde jullie even zeggen dat mijn vlucht prima is verlopen afgezien van het feit dat ik mijn kont niet kon keren en klem zat van voor tot achter en dat het vertraging had alsof het de ns reputatie hoog te houden had.
kortom 1,5 uur na de officiele vertrek tijd was het dan zover iki moest echt afscheid nemen van nieuw zeeland. dat is natuurlijk wel een beetje verdrietig omdat ik daar een super tijd heb gehad met alle mensen die ik ontmoet heb.
2 filmpjes (the holiday en persuit of happyness) en een klein beetje slaap later lande we om 6.30 's ochtends in hong kong. daar moest ik weer een half uur op mijn begage wachten in een uitgestorven aankomst hal en niemand die me daar op wachte:( dan sta je daar op het vliegveld van hong kong zonder slaap plek om naartoe te gaan. ik ben toen maar een informatie punt gegaan en heb daar naar eeen hostel gevraagd en daar wisten ze er wel een. gaven me het nummer en daar heb ik toen maar naartoe gebeld. gelukkig hadden ze daar genoeg plaats zodat ik daar 2 nachtjes kon blijven. ik ben met de bus naar de stad gegaan waar een busje van het hostel mij om 9.30 zou oppikken. dit was dus nog een uurtje wachten. de rit opzich was al een heel avontuur omdat de het hier niet zo nou nemen met de verkeersregels. toen ik eindelijk in het hostel aankwam was het een beetje cultuurshock met de hostels die ik in NZ gewend was...:) het kwam op mij meer over als een gevangenis dan als een hostel... de matrasjes waren 5 cm dik op een houte plank met 30 mensen in 1 kamer.
maargoed ik was allang blij dat ik een plekje had om te slapen. 's middags weer met het busje naar de stad gegaan en daar beetje rond gelopen met een canadees meisje. we gingen naar een zijde markt omdat zij wat voor haar moeder moest kopen en werden gelijk even met de handelaren geconfronteerd. uiteindelijk kreeg ik 2 meter zijde voor de prijs van 1 meter alleen had ik helemaal niets nodig.. het mannentje ging maar door met zijn rekenmachientje om te kijken hoeveel korting hij me kon geven.
ook kwam ik op een marktje terecht waar ze vleeswaren verkopen... als ik niet al vegetarier was dan zou ik het spontaan geworden zijn. al dat vlees hangt gewoon in de zon in de uitlaatgassen en al het straat vuil wat je maar kunt bedenken.
daarna nog naar een tempel geweest die midden in de stad tussen de gewonen gebouwen en woonhuizen ligt. was een mooie kleine tempel maar wel touristisch. toen ik de bus van 7 uur terug nam was het al donker en waren de straten fel verlicht met alle noen verlichtingen. vanaf het hostel( dat op een berg ligt) kon je een deel van hong kong prachtig verlicht aan de andere kant van het water zien liggen.. dit leverde weer de nodige plaatjes op.
de volgende dag ben ik vroeg op gestaan omdat ik naar de giant buddha wilde die buiten hong kong op een berg ligt. dit was een hele reis want moest eerst een uur met de boot en toen nog een uur met de bus. toen ik er eindelijk aankwam stond ik een beetje te kijken van goed waar moet ik nu heen want zag nergens een grote buddha. is was bijna van plan om het te gaan vragen tot ik tot het geniale idee kwam om eens te kijken waar al die mensen naar stonden te kijken en ja hoor ik stond er met mijn rug naartoe... ik hoor jullie al denken BLOND.
maargoed ik moest toen nog een aantal trappen opklimmen om bij de buddha te komen. ik heb vervolges daar een tijdje rondgelopen en ook in de omgeving (tempels en stadje) toen in een restaurante wat gegeten. inmiddels was het al 3 uur en moest ik ook nog 2 uur terug. 's avonds heel vroeg naar bed gegaan want kon mijn ogen niet meer open houden.
gister heb ik geprobeert van alles te regelen dat ik eindelijk uit hong kong weg kan omdat het hier te druk is en te veel smog is. toch moet ik mijn mening na mijn eerste bezoek een beetje bijstellen... het is best een leuke stad als je hier paar daagjes bent.
een vliegticket was erg duur en bijna niet te krijgen omdat het natuurlijk pazen is en ze hier dan een vakantie hebben. kortom ik in de stress. op internet had ik een manier gevonden om van hong kong met de trein, bus taxi weer een trein naar hanoi(noord vietnam) te kunnen komen. dit hielt alleen wel in dat ik dan een visa voor china moest hebben. ik kwam bij een buro terecht die me een versnelde prosedure konden geven tegen extra betaling. ik kon vandaag om 3 uur mijn visa ophalen.
ik dacht ben ik even slim ga ik gelijk even naar de vietnamese om dat ook gelijk te regelen... sta ik daar zie ik ineens het licht dat dat natuurlijk een beetje moeilijk gaat als je paspoort bij de chinese ambassade ligt.
vanmorgen met een engels meisje naar kowloon geweest een deel avn hong kong aan de andere kant van het water.
daar een beetje rond gelopen en gezorgd dat ik om 3 uur terug was om mijn paspoort/visa op te halen. vervolgens met de tram naar de hele andere kant van de stad gegaan om naar de vietnamese ambassade te gaan. daar aangekomen bleek dat ik mijn visa volgende week woensdag op kon halen omdat het 2 werkdagen duurt en er een vakantie tussen zit voor hun. daar gingen mijn plannen maar tegen als ik 20 euro extra betaalde hoefte ik maar 15 minuutjes te wachten en kan ik mijn visa gelijk mee krijgen. dan kon ik alleen maar 2 weken in vietnam blijven maar aangezien ik dat toch van plan was om daar 1,5 a 2 weken te blijven kwam dat dus goed uit.
kortom ik ga morgen met goede moed een reis te gemoet waarvan ik geen idee heb hoe hij zal aflopen:p als het goed is ben ik dus over 2 daagjes in hanoi.
nou lieve mensen jullie zijn weer even op de hoogte van mij eerste avonturen hier in azie.
ohja ik word hier op straat al heel erg aan gekeken en dit is een wereld stad ik ben dan benieuwd wat er gaat gebeuren als ik ergens in vietnam rondloop.
ik hou jullie op de hoogte
dikke kus
03 April 2007 - 11:23
Gerri-Anne:
Hai Mariek, Ni hao,
Je krijgt het nog druk op je reis met al dat geregel! Ik hoop dat je in Azie net zo'n geweldige tijd hebt als je in Nieuw-Zeeland hebt gehad. Aan jou zal het niet liggen. Het lijkt me een geweldige ervaring. Geniet ervan, voor je het weet zit je weer in dit kikkerlandje (ook leuk hoor). We missen je nog steeds! Liefs en kussen van ons allemaal -
03 April 2007 - 12:45
Milou:
oh mariek, wat spannend.. :P
Maar vind je echt heel cool ;).
Ik zit nu in tentamenweek dus even doorzetten, maar komt vast goed :)
Ik vind je lief maar mis je ook wel een beetje hoor, Dikke kus!!!! (K) -
03 April 2007 - 15:51
Mieke:
Liefje,
het lijkt me een enorme cultuurshock, van dat ge-ordende Nieuw Zeeland naar dat chaotische Azie. Maar je doet het prima en met het meer betalen voor een visum houd je de corruptie daar lekker in stand. Dus je kunt ook al aardig afdingen, mag jij voortaan de boodschappen doen. haha.
Hoe is het met jehoofd en voeten?
Liefs dikke kus, geniet, maar ....doe voorzichtig, Mieke -
03 April 2007 - 21:42
Dorien:
hej dubbel blond
Ik lees het al hij gaat fijn daar.
Hier zijn de dames wat verdrietig na het heen gaan van Stamper.
Kwam zaterdag thuis en een huilende Lynn kwam mij tegemoet lopen omdat ze dacht,dat ze Stamper had laten vallen.
Je moet wel dubbel blond zijn als je hierop het antwoord niet weet.
Maar goed wij naar de dierenarts omdat Stamper niet meer kon lopen met een achterpoot,hebben we besloten om stamper in te laten slapen dus snik snik snik.
want hij was natuurlijk de allerliefste die ze ooit hadden gehad!!!!!!!
marieke geiet van je 2 weekjes daar en stuikel niet over het volk
dikke kus van ons alle
06 April 2007 - 17:59
Martijn:
Hee Marieke,
Klinkt wel als iets meer avontuur dan de Kiwi, maar wel super gaaf! Mis het backpacken enorm, ben inmiddels gewoon 40 uur aan het werk ;S! Geen verhaal over de 78 jarige backpacker? (echt om gelachen, misschien komen we elkaar over ongeveer 55 jaar ook wel weer tegen in Nieuw Zeeland ;)!
Veel plezier in Azië en ben benieuwd naar je verhalen en foto's!
Groeten Martijn -
06 April 2007 - 19:28
Saskia Baars:
Ik vind het heel knap en leuk om te lezen hoe je je overal doorheen slaat.
Doe verder voorzichtig en veel plezier.
Ik kijk uit naar de verhalen.
Groetjes van Saskia en jan. -
07 April 2007 - 12:33
Stijn:
zooooo, je gaat lekker zie ik. leuk leuk leuk!!! KAn niet wachten je weer te zien over n paar weken....maanden.... t ga je goed schoonheid!! -
08 April 2007 - 11:04
Eva:
schatje.... I love you! haha maar dat wist je wel. Echt fijn om je weer even te hebben gesproken ben nu al benieuwd naar je verhalen vanuit vietnam... -
08 April 2007 - 22:48
Mienke:
Zo dat klinkt wel allemaal heel goed. Ik heb net je laatste avonturen allemaal in word gezet en uitgedraaid. Zo geniet tante Mies ook mee van jouw avonturen. Ze vindt het allemaal prachtig en is dus ook op de hoogte van je laatste avonturen. Die bungy-jump van jou tot twee keer toe vond ze alleen wel heel erg doodeng en daar had ze gewoon gelijk in...
Nou geniet ze van dit zo andere werelddeel en houd je koppie erbij. Doei Mienke