update
Door: marieke
Blijf op de hoogte en volg marieke
30 September 2008 | ,
Hier even een verslag van mijn eerste paar dagen in Santiago.
Hier gaat alles goed en heb het erg naar mijn zin. Donderdag avond kwamen coco en zijn huisgenoten tegen 9 uur thuis. We hebben toen met zijn alle pizza gegeten en heb ik meteen hun veel geconsumeerde drankje mogen proeven namelijk pisco cola... misschien niet een heel goed idee want het is een lekker drankje:) aangezien ik nogal moe was van de reis en het slaap te kort wat ik gedurende afgelopen paar dagen had opgebouwd ben ik niet te laat gaan slapen.
Vrijdag ben ik de buurt gaan verkennen en naar een heel groot winkel centrum gelopen. Daar lekker op een terrasje gezeten en mensen zitten kijken. Na 4 uur rondlopen had ik het wel weer een beetje gehad en ben ik terug naar huis gegaan waar al een paar huisgenoten thuis waren. 's avonds was er een feestje in huis en dat was erg gezellig heb meteen vrienden gemaakt. 2 meisjes die mij vrijdag mee nemen de stad in. Ook kreeg ik mijn eerste spaanse les van coco's huisgenoten... ik weet nu hoe ik een taxi moet aanhouden en vertellen waar ik heen moet. Altijd handig voor als ik verdwaal:)
zaterdag zijn coco, denise (zijn vriendin) en ik naar de boerderij van zijn ouders gegaan. Deze ligt een uurtje rijden ten zuiden van Santiago. Hier werd ik heel hartelijk ontvangen ook al was het niet even makkelijk omdat ik geen Spaans kan en zij geen engels. Coco’s vader was er niet omdat die voor zaken in het zuiden zit. Het was een heel geslaagd weekend. Heerlijk ontspannen tussen de bergen en prachtig uitzicht. Zaterdag avond had de nanny (heel gewoon hier in chili om iemand erbij in huis te hebben voor schoonmaak werkzaamheden en koken etc.) heerlijke zalm klaar gemaakt en hebben we bij de openhaard gezeten omdat het een koude avond was. De volgende dag ben ik samen met coco, Denise, coco's broertje en zusje+vriend de bergen in gegaan en hebben we een langen wandeling gemaakt. Onderweg hebben we nog uit een bergbeekje gedronken en wilde paarden proberen te vangen... dit echter zonder enig succes.
Toen we terug bij de boerderij kwamen hebben was ook de oudere zus met haar man en kinderen gearriveerd en hebben we met zijn alle gelunchte wat weer heel lekker was.
Voor mij soms wel een beetje saai omdat er alleen maar in Spaans wordt gepraat. Coco probeert wel zoveel mogelijk te vertalen maar dan blijf je bezig. Gelukkig kan de man van zijn zus wel engels en heb ik een hele tijd met hem zitten praten over zijn werk, huwelijk en familie. Daarna was het tijd om opa en oma een bezoekje te brengen die in een groot huis ernaast wonen. Ook hier werd ik heel hartelijk ontvangen en mocht ik meteen blijven wonen als ik wilde maar mocht ook altijd op bezoek komen. Zijn echt hele lieve mensen.
Ook waren er andere familie leden zoals een nichtje, oom en tante. Tegen 4 uur werd backemmon tevoorschijn gehaald. Omdat ik toch niets van de gesprekken kon volgen ben ik me bij de backemmon speler gevoegd en heb ik een snel cursus gekregen. Ik heb toen 3 keer gewonnen van coco's oom:) nou ok ik moet zeggen dat ik af en toe wel een beetje hulp heb gekregen. Na deze heerlijke middag in de tuin te hebben gezeten was het tijd om terug te gaan naar Santiago omdat coco en Denise naar de mis moesten.
Ik ben met ze mee gegaan omdat ik het hier wel een keer mee wilde maken al snapte ik er natuurlijk helemaal niets van:P
Gister ben ik voor het eerst echt Santiago in gegaan. Dit was een hele klus omdat je hier een zo genaamde BIP card moet hebben voor al het openbaar vervoer. Deze is alleen te koop bij de metro en dat was een uur lopen. Aangezien het heerlijk weer was viel het lopen ook wel mee en heb ik weer een mooi deel van de stad gezien. Toen de metro genomen en naar de stad gegaan. Hier heb ik eerst een uurtje of 2 rond gelopen en wat oude gebouwen bekeken. Toen ik op de plaza de ambes kwam (het plein van de stad) was er een straat artiest bezig waar heel veel mensen omheen stonden. Ik dacht nog bij mezelf ik moet niet gaan kijken want dan ben ik geheid de lul maar langs lopen was al genoeg en meteen stond ik in de kring van 70 mensen. Je snapt het al ik was het pispaaltje want ik snapte toch niet wat hij zei. Maar aan de gebaren die hij maakte kon ik opmaken dat het allemaal over seks ging. Na 5 minuten in zijn greep te zijn geweest ben ik me los weten te maken uit het geheel en ben ik de kathedraal in gevlucht. Omdat het er lekker koel was heb ik daar een tijdje gezeten en mijn footprint even gebestudeerd. Daarna lekker op de plaza del ambres zitten lunchen en met mijn boekje op een bankje gezeten om mensen te bekijken.
Het was een geslaagde dag.
Vandaag wilde ik eigenlijk weer naar de stad maar vandaag ik het weer heel slecht. Regen en koud, het tegen overgestelde van gister. Kortom ik heb vandaag niet zo heel veel gedaan. Ik voelde me ook niet zo heel denderend (erge hoofdpijn) dus een lekker dagje thuis hangen was ook niet verkeerd. Ben alleen nog even naar een paar kleine winkeltjes in de buurt geweest.
Nou lieve mensen dit was het weer even voor nu. Binnenkort horen jullie weer meer van mij en ik moet zeggen ik kan niet wachten om te beginnen met mijn school.
Heb er echt zin in dus dat is een goed teken lijkt me:)
Tot snel
Dikke kus Marieke
30 September 2008 - 21:30
Eliane:
Lieverd!
Wat gaaf om te lezen, ik lig in mijn bedje en dacht om even het begin te lezen, maar je hebt me gepakt en heb je hele verhaal uit gelezen! Super!
Dikke kus -
30 September 2008 - 22:22
Mieke:
Ja, liefje waar een kathedraal al niet goed voor is,he? Vluchten voor een straat artiest. Fijn dat je het zo leuk hebt. Morgen mail ik je. Kus, geniet, maar .... doe voorzichtig -
01 Oktober 2008 - 08:51
Martijn:
Podver, dat klinkt goed!! Blijf schrijven, ik vind het leuk om te blijven lezen namelijk!!
x